Redakcija Portala „Naše Mesto“ vam želi SREĆNE PRAZNIKE

373

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Ponovo je stigao najlepši deo godine. Predstoje nam božićni i novogodišnji praznici. Ljudi će se ovih dana okrenuti svojim porodicama, gde će u toplini svojih domova proslaviti predstojeće praznike.

Foto: pixabay.com

Božić je najsvečaniji hrišćanski praznik jer se toga dana slavi Hristovo rođenje. Uoči samog Božića, proslavljaju se Badnji dan i Badnje veče. Katolički Božić koji se obeležava po gregorijanskom kalendaru slavi se 25. decembra, što ove godine pada na ponedeljak, dok se pravoslavni Božić koji se obeležava po julijanskom kalendaru slavi 7. januara, što ove godine pada u nedelju.

Pripadnici rimokatoličke veroispovesti imaće pravo na jedan neradni dan i to na prvi dan Božića (ponedeljak). Doček kalendarske Nove godine pada u nedelju, što znači da će neradni dani biti ponedeljak i utorak. Za pravoslavni Božić neće biti neradnih dana, jer se on proslavlja u nedelju.

Svim našim čitaocima i posetiocima sajta želimo srećne božićne i novogodišnje praznike. Provedite ih u miru i u ljubavi u krugu svojih prijatelja i porodice. Želimo vam srećnu i uspešnu 2018. godinu.

Redakcija Portala „Naše Mesto“