Šta kažu meteorolozi, hoće li PADATI SNEG za Novu godinu?

558

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Za vikend nam je sa zapada stigao nešto topliji talas, što je rezultiralo gotovo prolećnim temperaturama na samom kraju decembra.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Uskoro nam se bliži Nova godina, ali se to ne bi reklo po spoljašnjim temperaturama. Dok je susedna Rumunija okovana snegom i ledom, u našim krajevima su ulice pune ljudi koje su izmamili topli sunčevi zraci.

Budući da je Nova godina za samo nedelju dana, mnogi su očekivali pravu zimsku čaroliju, međutim ove godine od toga neće biti ništa.

Danas nas očekuje toplo vreme, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 9 stepeni, dok će najniža biti -2. U utorak takođe toplo, sa temperaturom koja će se popeti do 10. podeoka, a najniža će isto tako biti iznad nule. Moguć je razvoj oblačnosti koji i oblaci će se iznad našeg područja zadržati sve do sledeće godine. Slično vreme čeka nas i u sredu – živa na termometru popeće se do 12. podeoka i neće se spuštati ispod 7, što će doneti prijatnu temperaturu tokom celog dana.

U četvrtak nas već čeka promena. Iako će biti toplo kao i prethodnih dana i minimalna temperatura neće ići ispod 2 stepena, naše krajeve zahvatiće kiša, pa ćemo imati osećaj da je hladnije nego što zaista jeste. Kiša će sa sobom doneti zahlađenje i već narednog dana, u petak, očekuje nas tri puta niža temperatura. Maksimalna dnevna biće 4, dok će minimalna biti -3 stepena.

Od subote će temperatura ponovo početi da raste, u nedelju, poslednjeg dana 2017. godine nas čeka maksimalna dnevna do 8 stepeni, a minimalna će se spustiti samo do 1. podeoka. Prvog dana Nove godine nas čeka pravo proleće i 10 stepeni, tako da ćete, ukoliko ne budete previše slavili promenu kalendara, moći da se prošetate pustim ulicama svoga grada i uživate u tišini.