Karatisti „Vukova“ doneli u Kulu 138 medalja za SAMO GODINU DANA

417

KULA - Kraj godine je obično vreme kada sabiramo sve rezultate koje smo postigli u godini koja je na izmaku i uveliko pravimo planove za narednu kalendarsku godinu. Karate klub "Vukovi" iz Kule je tim povodom izdao saopštenje koje vam u nastavku prenosimo u celosti.

Foto: KK "Vukovi"

Ovo je prva kalendarska godina koju je najmlađi karate klub u kulskoj opštini proveo na zvaničnoj karate sceni. Svaki početak je težak i neizvestan, ali KK „Vukovi“ su već u prvoj godini postojanja, napornim radom, uspeli da od debitanata, steknu prepoznatljivo ime u karate krugovima i ostvare i više nego zapažene rezultate. Specifičnim sistemom treninga „Vukovi“ su već izgradili osnovu i prepoznatljiv stil kojim nastupaju na takmičenjima.

Vrhunska sportska forma, odlična tehnička i taktička pripremljenost, iako su većina naših takmičara početnici u karate sportu, posebno je karakterisalo našu takmičarsku selekciju, koja je ponosno uz trenerski tim stajala i u pobedama i porazima.

Foto: KK „Vukovi“

Samo u toku ove godine „Vukovi“ su Kulu okitili sa čak 138 medalja, što sa zvaničnih prvenstava i kupova, što sa ozbiljnih karate turnira. Za čak 45 zlatnih, 36 srebrnih, 57 bronzanih medalja bogatija je klupska riznica, samo u ovoj prvoj godini rada i postojanja.

Sa zvaničnih državnih smotri (prvenstva i kupovi) naši takmičari su doneli 42 medalje, sa veoma ozbiljnim skorom od 14 zlatnih, 12 srebrnih i 16 bronzanih medalja.

Naši takmičari na karate turnirima (od kojih je većina bila međunarodnog karaktera) osvojili su ukupno 96 medalja, od toga 31 zlatna, 24 srebrne i 41 bronzana.

U ovoj godini, svi članovi našeg kluba imaju osnova i treba da budu ponosni na napred navedene rezultate, u čijem dostizanju je svaki član kluba dao svoj doprinos. Naš klub se posebno ponosi činjenicom da smo posle 14 meseci rada osvojili pehar za najuspešniji klub na ozbiljnom karate turniru, da je naš mlađi senior, Miljan Mijanović, nastupom u jednoj od najtežih kategorija kao mlađi senior i senior, na prestižnom turniri „Nippon top ten“, osvojio pehar za najuspešnijeg takmičara, da je naša pionirska ekipa osvajač kupa Srbije, da je naš takmičar Mijanović Rastko, zvanični prvak Srbije u svojoj uzrasnoj i težinskoj kategoriji itd.

Foto: KK „Vukovi“

Kvalitet naših takmičara je prepoznat i od strane selektora reprezentacije, pa je čak pet naših takmičara (Krnajac Miloš, Mijanović Rastko, Goga Roland, Krnajac Mihajlo i Mijanović Miljan) branilo boje naše zemlje na Međunarodnim takmičenjima, gde su odličnim nastupima čak četiri puta stigli na korak do medalje, kojim prilikama su zaustavljeni na petom mestu.

„Vukovi“ su na početku godine sami sebi postavili visoke ciljeve. Svi predviđeni ciljevi su ostvareni, čak rezultati sa kojima izlazimo iz ove kalendarske godine daleko premašuju ciljeve koje smo na početku iste i postavili. Dugoročno posmatrajući, glavni cilj KK „Vukovi“ je da sa seniorskom ekipom sastavljenom od takmičara iz Kule i kulske opštine ponosno predstavlja region u premijer ligi i pokuša da vrati slavu koju je decenijama unazad Kula imala u ovom sportu. Do ostvarenje ovoga cilja, moraćemo da sačekamo par godina, a za to vreme, cilj nam je da omasovimo klub, radimo na razvijanju pionirskog pogona, kao i održavanju istog u samom vrhu države.

Krajem godine pojačana je i naša kadetska selekcija, koja predstavlja glavnu snagu kluba. U predstojećoj i narednim godinama, naš rad će biti usmeren na to da se i kadetska ekipa dovede u društvo najboljih ekipa u državi.

Foto: KK „Vukovi“

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo roditeljima naših takmičara na svesrdnoj pomoći kojom omogućavaju samo funkcionisanje našeg kluba. Želimo da se zahvalimo našim takmičarima na pravom drugarstvu, vrhunskom sportskom odnosu prema porodici, školi i klubu i da im poželimo i da u narednoj godini gaze ka vrhu, još brže i jače. Posebno se zahvaljujemo SO Kula, našim sponzorima bez čije finansijke pomoći bi bili teško ostvarivi rezultati do kojih smo došli – navodi se u saopštenju Karate kluba „Vukovi“.