Vrbašani, ova Brazilka traga za informacijama o svojim precima iz Vrbasa

1600

VRBAS - Na adresu Portala "Naše Mesto" stiglo je neobično pismo iz Brazila u kome nam se žena, potomak emigranata iz Vrbasa, obratila za pomoć.

Prababa Helena (ima kecelju i belu kapu) sa svojim timom

Naime, Eliane Veronezzi iz brazilskog grada Sao Paola istražuje svoje korene i želi da dobije više podataka o svojim precima.

Kako se navodi u pismu, njeni baba i deda potiču iz Vrbasa. Baba joj se zvala Katharina Erlemann i rođena je 28. januara 1907. godine od oca Jacoba Erlemanna i majke Elizabeth Koch. Prema rečima Elaine Veronezzi, Katharina je živela u blizini Kišovog kanala i radila je u Kudeljari u Vrbasu, a 1925, kada je imala 18 godina, emigrirala je u grad Santos u Brazilu.

Elaine dodaje da joj je i deda rodom iz Vrbasa, a ime mu je bilo Paul März. Godina rođenja nije navedena, ali se zna da je rođen u junu. Paulovi roditelji bili su Friedrich März i Helena, koja je imala tim kuvara u Vrbasu. Helena se nalazi na fotografiji iznad i ima kecelju i belu kapu na glavi.

Ukoliko imate više informacija ili poznajete nekoga sa prezimenima koja smo naveli, javite nam se u komentaru ili na mejl [email protected].

M.V.