Ovih dana u našim krajevima pravo proleće, a evo kada nam stiže promena vremena

660

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - U Srbiji i našem okrugu ovih dana je gotovo prolećno vreme, a u narednim danima možemo da očekujemo i nešto niže temperature.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Danas će najviša dnevna temperatura biti oko 13 stepeni, a najniža se sve do subote neće spuštati ispod nule. U utorak nas očekuje vreme slično današnjem, dok će u sredu maksimalna najavljena temperatura dostizati 9. stepen i postoji mogućnost padavina.

U četvrtak će vreme biti slično onome od prethodnog dana, ali će se nastaviti blagi pad temperature. Najavljena je najviša dnevna od oko 8 stepeni, a najniža ne bi trebalo da prelazi 2. podeok.

Razvoj oblačnosti moguć je za kraj radne sedmice, u petak, a temperatura će se kretati od najnižih oko 2, do najviše 8 stepeni. Prema najavama meteorologa, u subotu i nedelju postoji mogućnost da u naše krajeve stigne susnežica ili sneg. Najniža temperatura bi trebalo da padne ispod 0, ali neće ići daleko, dok će najavljena najviša temperatura biti od 5 do 6 stepeni.

Kako se navodi na sajtu severe-weather.eu, u našu zemlju bi danas trebalo da stigne vetrom nošen saharski pesak, što će se nastaviti i u narednim danima, tako da možete da očekujete prljavštinu na svojim automobilima.

Biometeorološke prilike ovih dana relativno povoljno deluju na hronične bolesnike, dok se osobama sa srčanim i psihičkim problemima savetuje izvestan oprez. Meteoropate mogu da očekuju pojačanu nervozu i glavobolju.

M.V.