Ministarstvo odbrane šalje pozive za vojnu evidenciju, neka se spreme momci rođeni 2000. godine

1049

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva sva lica muškog pola rođena 2000. godine da se upišu u vojnu evidenciju na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Foto: mod.gov.rs

Uvođenje u vojnu evidenciju se može izvršiti od 16. januara do 28. februara u opštinskoj kancelariji u Kuli sredom od 09:00 do 15:00 časova. Lica sa teritorije opštine Odžaci to mogu učiniti u opštinskoj kancelariji Odžaci utorkom od 09:00 do 15:00 časova.

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili opštinskoj kancelariji Centra Ministarstva odbrane. Lica koja žive u inostranstvu su dužna da se jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Za uvođenje u vojnu evidenciju potrebno je na uvid poneti ličnu kartu ili neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Podsećamo da ovoj obavezi treba da se odazovu i lica rođena od 1988. do 1999. godine, koja iz nekog razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.

Naše Mesto