Povećana cena vode i kanalizacije za domaćinstva opštine Odžaci

330

ODŽACI - Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Odžaci, odbornici su se usaglasili sa odlukom Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća "Usluga" iz Odžaka o povećanju cene vode.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kako se navodi u izveštaju, samo fizička lica će plaćati povećanu cenu vode i kanalizacije, dok se za pravna lica cena neće menjati. Takođe, Odžačani će za novi račun morati da izdvoje više novca od žitelja ostalih naseljenih mesta u opštini Odžaci. Dok će Odžačani ubuduće kubni metar vode plaćati 41,29 dinara, cena za okolna sela biće 29,48.

Nikola Arsić, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Usluga“ istakao je da je osnovni razlog za povećanje cene vode taj što su cene održavanja vodovoda povišene, dok se s druge strane cena vode nije menjala od 2014. godine i dodaje da je svestan da ovo nije popularna metoda.

Kako tvrdi Arsić, iako građanima svako povećanje cena deluje strašno, računi za vodu će biti povećani tek za nekoliko dinara po kubiku. Podsećamo da su stanovnici Odžaka do sada plaćali oko 38 dinara za kubik vode, dok su građani ostalih mesta izdvajali oko 27 dinara. Odžačani će ubuduće kanalizaciju plaćati 20,65 dinara po kubnom metru, a 14,74 dinara davaće stanovnici ostalih naseljenih mesta.

Naše Mesto