Plivanje za Časni krst i ove godine na bazenu u Odžacima

404

ODŽACI - Na bazenu u Odžacima će se i ove godine na Bogojavljenje 19. januara plivati za Časni krst, u organizaciji "Plavog delfina".

Plivanje za Časni krst / Foto: pixabay.com

U pravoslavnom Hramu Spaljivanja moštiju Svetog Save u Odžacima će se 19. januara u 09:00 časova služiti liturgija, a početak plivanja za Časni krst zakazan je za 12:00.

Glavni organizator plivanja za Časni krst Marko Ignjatović, koji već drugu godinu zaredom organizuje ovaj događaj, kaže da se najavilo više od 50 plivača iz više opština. Učesnici će moći da se prijave do 16. januara na broj 065/303-04-87 i za njih će biti obezbeđen lekarski pregled jer mogu da učestvuju samo oni koji su potpuno zdravi. Za posetioce će za zagrevanje biti obezbeđeni kuvano vino i rakija.

Prvo plivanje za Časni krst u Odžacima održano je 2017. godine, kada su temperature bile izrazito niske. Da bi učesnici mogli da plivaju, organizatori su led na odžačkom bazenu morali da seku motornom testerom. Ove godine se očekuje mnogo prijatnija temperatura, tako da verujemo da će se prijaviti mnogo učesnika, a posetioci će doći u velikom broju da podrže plivače.

Naše Mesto