(FOTO) Prve bebe rođene u Opštoj bolnici Vrbas u 2018. godini darovane vrednim poklonima

1301

VRBAS - Opštu bolnicu Vrbas je u sredu 10. januara posetio predsednik opštine Milan Glušac sa saradnicima i Maji Major, majci prvorođene bebe ove godine, uručio poklon čestitku od 80.000 dinara.

Sergej Major sa roditeljima / Foto: Opšta bolnica Vrbas

”U narednom periodu svakako ćemo pokušati da deo budžetskih sredstava opredelimo i za poboljšanje nataliteta u samoj opštini Vrbas, jer je to jedna od osnovnih stvari kojoj treba dati podršku, pogotovu za mlađi naraštaj”, rekao je Glušac prilikom posete bolnici.

Prva rođena beba u 2018. godini / Foto: Opšta bolnica Vrbas

Direktor OBV, dr Milan Popov zahvalio se donatorima i dodao: ”Veoma sam zadovoljan uvećanjem sredstava – 88 miliona dinara opredeljenih od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. To znači da smo uvećanje obima posla opravdali adekvatnim fakturama. Nisam zadovoljan brojem porođaja u 2017. godini, jer je taj broj za 10% manji u odnosu na 2016. godinu u Porodilištu OBV. Ne mogu to da povežem sa kvalitetom zdravstvene usluge, čak mislim da je kvalitet još bolji u odnosu na prethodnu godinu. Pre bih povezao sa uticajem ginekologa koji vode porođaje, a stvar je subjektivnog pristupa.“

Maja Major / Foto: Opšta bolnica Vrbas

„Jedino nastavljanjem ovakvog rada i sticanjem poverenja građanstva, naročito trudnica i porodilja u našu ustanovu mislim da može da se poveća i broj porođaja. Jednostavno, ako ljudi vrate poverenje koje su nekada imali u ovu bolnicu i ostalim učincima, a na putu smo, 2018. godinu ćemo uspešnije rešiti. Mislim da će i broj žena koje se odluče za trudnoću ove godine biti veći, jer je i situacija u društvu mnogo stabilnija i vidi se da idemo putem napretka”, dodao je Popov.

Roditelji malog Sergeja sa predsednikom opštine i sestrom / Foto: Opšta bolnica Vrbas

“Porodila sam se 1. januara u 07:35 ujutru. Sergej je moja prva beba i poranio je nekih dvadesetak dana ali je porođaj protekao odlično. Imam samo reči hvale za medicinske sestre, lekare i ostalo osoblje u bolnici, posebno u Porodilištu. Ovo mi je najlepši poklon za Novu godinu do sada i želim da se zahvalim OBV, svim donatorima, a posebno predsedniku opštine Vrbas gospodinu Milanu Glušcu. Želja mi je da se na ovom istom mestu vidimo već naredne godine”, rekla je Maja Major, majka prve bebe u 2018. godini.

Majka male Teodore, drugorođene bebe / Foto: Opšta bolnica Vrbas

Kako ističu u Opštoj bolnici Vrbas, ovo je deveta po redu akcija “Bebama s ljubavlju” i deset prvorođenih beba i njihovih porodica je darovano adekvatnim poklonima, paketićima sa potrepštinama za novorođenčad, posteljinom i posebnim cvetnim aranžmanima. Akcija je kao i svake godine podržana je od strane lokalne samouprave, Crvenog krsta Vrbas, apoteke “Janković” i cvećare “Kraljica”.