(VIDEO) Zimska služba JKP “Komunalac” iz Vrbasa spremno dočekala sneg

170

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" iz Vrbasa saopštilo je da su ekipe Zimske službe izašle na teren sinoć oko 22:00 časa, kada je sneg počeo da pada.

Vrbas / Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Kako se navodi u saopštenju, intervenisale su četiri ekipe sa mehanizacijom. S obzirom na to da sneg i dalje pada, za dežurne ekipe JKP „Komunalac Vrbas“ neće biti odmora.

„Ovo je druga intervencija Zimske službe ove sezone i prva u 2018. godini. Bacili smo oko 20 tona soli po gradu. Trg i trotoare tretirali smo sa 350 kilograma magnezijum hlorida. Takođe smo bacili i 16 tona mešavine na puteve po selima koje smo radili za preduzeće „Bačka put“. Radili smo i neke naše lokalne puteve koji idu na tu stranu kao Ravno Selo- Kulpin, Zmajevo- Kucura i Savino Selo- Kosančić. Sneg i dalje pada. Nadam se da nećemo intervenisati više, pošto ima dosta soli na putevima. Međutim, ujutro se očekuje ledena kiša, pa moramo biti spremni i odmah reagovati“, kaže šef Zimske službe Milovan Krivokapić.

Priprema za čišćenje puteva / Foto: JKP “Komunalac” Vrbas

Iz Zimske službe apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju saobraćajnu signalizaciju. Ograničenje brzine je 40 km/č kada su zimski uslovi vožnje.
Prema rečima Krivokapića Zimska služba je u priprevnosti 24 časa i spremna je da interveniše u slučaju potrebe u svakom trenutku.

Pogledajte prilog JKP “Komunalac” Vrbas: