(VIDEO) Klub „Korak po korak“ pomaže osuđenicima u Somboru da se pripreme za život na slobodi

148

SOMBOR - U cilju pomoći osuđenim licima da se lakše pripreme za život na slobodi i prevaziđu neke barijere, u Somboru je otvoren klub "Korak po korak".

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U mešovitim grupama, koje će biti sačinjene od osuđenika, članova njihove porodice i drugih zainteresovanih građana izvodiće se aktivnosti kao što su fraktalno crtanje, programi za razvoj veština komunikacije, rešavanje problema, upravljanje besom i asertivnog ponašanja.

Fraktalno crtanje je posebno korisno jer pozitivno utiče na oslobađanje od različitih negativnih stanja. To je forma umetničke terapije koja je podvrgnuta mnogim kliničkim testovima i studijama i dokazano je da su se ljudi, koji su fraktalno crtali, brže oporavljali od stresa, anksioznosti i drugih negativnih psiholoških stanja.

Korisnici kluba „Korak po korak“ su zadovoljni radom i programima koji će im pomoći pri ličnom usavršavanju, a organizatori radionica kažu da će nastaviti da koriste inovativne pristupe u radu sa osuđenim licima i na taj način doprineti njihovom lakšem ponovnom uklapanju u društvo.

Naše Mesto