U Novom Sadu uhapšen lažni astrolog iz Odžaka, oštećeni da se jave policiji

504

ODŽACI - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su pripadnici policije u Novom Sadu uhapsili Z. J. (45) sa područja Odžaka, zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo prevara.

Lažni astrolog Z. J. iz Odžaka / Foto: mup.gov.rs

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je Z. J. pod lažnim imenom oglasio da se besplatno bavi astrologijom, a onda od jedne Beograđanke tražio zlato u vrednosti od 2.000 evra kako bi, navodno, obavio neke rituale.

Oštećena mu je poslala kurirskom poštom nakit koji je on preuzeo u Novom Sadu, posle čega je prekinuo svaki kontakt sa njom.

Novosadska policija je rasvetlila ovaj slučaj i odredila osumnjičenom zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca.

Iz Ministarstva sumnjaju da je Z. J. učinio više ovakvih krivičnih dela, pa policija poziva građane koji su eventualno oštećeni, da se jave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na broj 192.

U poslednje vreme je sve više ovakvih slučajeva, mada postoje i pozitivni primeri kada profesionalni astrolozi svoj posao rade ozbiljno i astrologijom se bave na pravi način. Jedna od takvih je i kompanija Astrosky, koja korisnicima pruža i uslugu call centra, tj. kontakta uživo sa nekim od astrologa.