Ponovo nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ – Prošle godine po jedan Fiat 500L otišao u Kulu i Sivac

129

KULA / VRBAS / ODŽACI - Na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojen je zaključak da se nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima "Uzmi račun i pobedi" organizuje i ove godine, budući da je borba protiv sive ekonomije jedan od ekonomskih prioriteta Vlade.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Prema istraživanju NALED-a, u prošlogodišnjoj nagradnoj igri učestvovalo je gotovo 40 odsto građana i poslato je preko 85 miliona računa, što je Vlada shvatila kao veliki uspeh i na osnovu toga je usvojen zaključak za organizovanje novog ciklusa nagrade igre. Kako tvrde u Vladi, rekordni odziv učesnika je značajno doprineo jačanju poreske kulture građana i privrede i izgradnji svesti o važnosti plaćanja poreza i odgovornog poslovanja za dobrobit celog društva.

Prema našim saznanjima, nagradni fond „Uzmi račun i pobedi 2018“ biće značajno vredniji nego prošle godine i u njega će biti uključen veći broj automobila, ali i stanova.

Tokom tri meseca nagradne igre, evidencija prometa preko fiskalnih kasa povećana je za 33 odsto kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija najzastupljenija, a poreski inspektori su registrovali manji broj prekršaja u izdavanju fiskalnih računa.

Ako se prisetimo prošle godine, odmah nam na pamet padnu dva automobila Fiat 500L koji su otšli u Kulu i Sivac. Da je ovaj kraj Srbije taličan, govori i veliki broj robnih nagrada koje su dobili građani iz opština Kula, Vrbas i Odžaci. Takođe, prošle godine se jedan Fiat 500L „otkotrljao“ i u Kljajićevo.

U prvom ciklusu nagradne igre, sve koverte su se nalazile u specijalno pripremljenom bazenu, dimenzija 23×12 metara, u studiju 8 RTS-a na Košutnjaku, gde se i održavalo izvlačenje. Prevoz koverata do studija RTS obezbeđivao je MUP Srbije, a sve do poslednjeg izvlačenja 31. marta koverte je čuvalo službeno obezbeđenje RTS i bile su pod stalnim video-nadzorom.

Uskoro nas očekuje više informacija, tako da, polako skupljajte račune!

Ko je prošle godine dobio Fiat 500L, pročitajte – OVDE.

N. Janjanin