(VIDEO) U Somboru uručene nagrade najboljim sportistima, Milan Jovetić sportista godine

230

SOMBOR - U ponedeljak 22. januara, Sportski savez grada Sombora izabrao je najbolje sportiste koji su ostvarili uspeh u 2017. godine i dodelio im priznanja na svečanosti koja je održana u somborskom pozorištu.

Ilustracija /Foto: pixabay.com

Za najboljeg sportistu Sombora izabran je kuglaš Milan Jovetić, kome je pripala „Grand Prix“ nagrada. Jovetić je prvak sveta u kuglanju i dugogodišnji je član Kuglaškog kluba „Kordun“, a od ove sezone i beogradskog „Partizana“. Nagradu su mu uručile gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i pomoćnica Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Aranka Binder.

Pored mnogobrojnih gostiju i sportista, svečanosti koji je pripremio Sportski savez grada Sombora prisustvovali su i sportski treneri i radnici, predvođeni predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Sportskog saveza Srbije i Vojvodine Goranom Markovićem i Mladenom Stojšinom.

Kajakašica KK „Dunav“ Bolgnarka Eđed i plivač PK „Polet“ Matija Rađenović proglašeni su najboljim pionirima i na svečanosti su im uručene prigodne nagrade. Najbolji nagrađeni kadeti su Anđela Lončar, džudistkinja Džudo kluba „Bačka“ i Aleksa Rađenović iz Sportskog kluba „Polet“. Juniori, koji su proglašeni najboljim od najboljih su Milica Lazić, džudistkinja „Bačke“ i Veljko Stojnić, bicikllista kluba „S-Team“ . Komisija je titulu najboljih seniora dodelila kuglašu Milanu Jovetiću i šahistkinji „Sombora“ Marini Gajčin. Nagrada za najboljeg sportistu sa invaliditetom pripala je Milanu Grahovcu.

Na priređenoj svečanosti nagrađeni su i najbolji trener i klubovi. Milan Marić iz Rvačkog kluba „Radnički“ proglašen je za najboljeg trenera u 2017. godini. Najbolji veteran rvač je Željko Jovišić, najbolja juniorska ekipa Rvački klub „Soko“, a seniorska Kuglaški klub „Kordun“. Nagrada za životno delo pripala je Andriji Šilu, članu Aero kluba „Sombor“ za postignute uspehe u svojoj 60 godina dugoj karijeri. NBA košarkaš Nikola Jokić proglašen je za najboljeg profesionalnog sportistu u 2017. godini i nagrada će mu biti naknadno uručena.

Naše Mesto