Srebrna plaketa kompanije „Novosti“ Vozačima velikog srca

102

VRBAS - Kompanija "Novosti" već 55 godina zaredom dodeljuje prestižno priznanje "Najplemenitiji podvig godine" ljudima koji su u prethodnoj godini uradili nešto plemenito i time olakšali život onima koji su u nevolji.

Među podvižnicima 2017. nalazi se i organizacija „Vozači velikog srca“ kojima će 13. februara u Skupštini grada Beograda biti dodeljena srebrna plaketa.

„FB grupu “Vozači velikog srca Srbija” smo pokrenuli Jelena Marković iz Velikog Gradišta i ja početkom jula prošle godine, uz logističku podršku udruženja „Multiart“ Vrbas, u kojem delujem 6 godina unazad. Vremenom je naša FB grupa proširila oblast delovanja pa smo pored naziva “Vozači velikog srca”, dodali i naziv “Iznajmljivači”. Nismo se nadali ovako velikom priznanju, niti to radimo zbog nagrada, ali dobiti ovakvo priznanje rame uz rame sa najvećim herojima današnje Srbije je ogromna čast. Ovo je na neki način nagrada za sve roditelje dece sa teškoćama koji se hrabro i dostojanstveno bore za svoju decu, njihovu integraciju u društvo i za njihov bolji status. Drago nam je što je ovako respektabilan žiri prepoznao važnost našeg delovanja i borbu roditelja. Ovo je naravno i velika obaveza, jer moramo nastaviti da delujemo još intenzivnije. Klanjamo se dobitnicima zlatnih plaketa, a pogotovo monahinjama manastira Svete Petke kod Paraćina i hrabrom Aleksandru Ćupu iz Novih Banovaca, kome se posthumno dodeljuje zlatna plaketa“, rekao je Boris Bijelović za Naše Mesto.

„Vozači velikog srca“ je grupa ljudi u okviru Udruženja „Multiart“ iz Vrbasa, čiji je glavni cilj da porodicama sa decom koja imaju različite oblike i stepen invaliditeta, kao i deci i mladima koji su oboleli od malignih i retkih bolesti obezbede podršku u prevozu do destinacija na koje su putovali tokom leta. Ovakav vid podrške dobijali su i deca i mladi koji su putovali na lečenje, bilo da je to negde u Srbiji ili u inostranstvu.

Naše Mesto