MUP raspisao dva konkursa, prijavite se i obezbeđen vam je posao

714

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je 26. januara 2018. godine saopštenje o raspisivanju konkursa za upis 400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za potrebe Policijske uprave za grad Beograd.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, takođe je raspisan i konkurs za upis 250 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i to za potrebe sledećih policijskih uprava u: Nišu, Pančevu, Subotici, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Požarevcu, Kikindi, Užicu, Kragujevcu, Kruševcu, Jagodini, Somboru, Zrenjaninu, Čačku, Zaječaru, Valjevu i Novom Sadu.

Na konkurs je moguće prijaviti se policijskoj upravi ili stanici u mestu prebivališta kandidata u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Stručno osposobljavanje polaznika za obavljanje policijskih poslova traje 12 meseci i sprovodiće se sukcesivno po klasama. Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova u svojstvu pripravnika za policijskog službenika.