Počela nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, nagradni fond duplo veći nego prošle godine

205

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Prvog dana februara zvanično je počeo novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u kojoj je prošli put učestvovalo skoro pola Srbije, čak 40 odsto građana.

Fiskalni računi / Foto: M. V. / Februar 2018. godine

Ovo je jedan od načina Vlade Srbije za borbu protiv sive ekonomije, a o njegovom uspehu dovoljno govori činjenica da se u prethodnom kolu promet preko fiskalnih kasa povećao za čak 33 odsto. Nagradna igra postala je prava noćna mora za nesavesne trgovce jer se broj prijava onih koji ne izdaju račune povećao za polovinu. Vlada Srbije će tako ove godine biti direktni priređivač nagradne igre.

Nagradni fond u drugom ciklusu biće dvostruko veći u odnosu na prethodni, koji je iznosio 135 miliona dinara i igra će se odvajati u dva ciklusa. Budući da je u prethodnom ciklusu bila velika potražnja za tipskim kovertama što je veliki i nepotreban trošak, ove godine će građani moći da šalju račune u običnim kovertama u različitim formatima. Poštarina će, kao i prethodnog puta, biti besplatna. Devet lokalnih samouprava, iz kojih je poslato najviše koverata, dobiće po 23.000 evra za realizaciju projekta opremanja ili obnove nekog objekta od javnog značaja.

Pravila igre se nisu bitnije menjala u odnosu na prošlo kolo. Potrebno je sakupiti 10 fiskalnih računa ili 10 slipova sa najmanjim iznosom po računu ili slipu od 100 dinara. Računi koji mogu da se šalju su oni koji su izdati posle 1. januara ove godine. Takođe, potrebno je obratiti pažnju na to da maloletnim licima nije dozvoljeno ušešće u nagradnoj igri i izvlačenje će biti ponovljeno ukoliko se izvuče koverta na kojoj je navedeno ime osobe mlađe od 18 godina.

U prethodnom kolu dve vredne nagrade otišle su u Kulu i Sivac, a o tome više možete pročitati – OVDE.

M. V.