Kreativci, pošaljite svoj ručni rad na konkurs Udruženja „Vešte ruke“

612

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Udruženje "Vešte ruke" poziva sve zainteresovane da učestvuju na manifestaciji "Prolećni dani", koja će biti održana 13. maja i konkursu koji će biti organizovan u okviru manifestacije.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Udruženja i pojedinci će imati priliku da predstave ručni rad, a svi izlagači će moći da se nadmeću u takmičenju za najlepši štand i najukusniju poslasticu od jagode.

Udruženje „Vešte ruke“ će ove godine prvi put organizovati i takmičenje u izradi najlepše izvezenog jastučeta, u kome će moći da učestvuju svi punoletni građani, kao i takmičenje u izradi najlepše izvezene maramice, na kome će se takmičiti učenici osnovnih i srednjih škola.

Cilj ovog konkursa je očuvanje narodne kulture i tradicije naroda koji žive na teritoriji Srbije.

Da biste učestvovali na konkursu za vezeno jastuče, potrebno je da ste punoletni i da živite na teritoriji Republike Srbije. Jastuče bi trebalo da bude približno 40×40 cm i da sadrži tradicionalni motiv. Prilikom slanja jastučeta, potrebno je da pošaljete i popunjenu prijavu koju možete da preuzmete – OVDE. Uz jastuče je potrebno poslati i kratak opis narodnog motiva. Nagrađenim autorima biće uručena novčana nagrada. Više informacija o konkursu pronađite – OVDE.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola, koji žive u Srbiji, mogu da učestvuju na konkursu za najbolje izvezenu maramicu sa motivima kraja u kome žive. Konkurs će biti održan u tri kategorije i to za za učenike od 1. do 4. razreda, od 5. do 8. i za učenike srednje škole. Maramica treba da bude dimenzija oko 20×20 cm. Uz maramicu je potrebno poslati i popunjenu prijavu koju možete da pronađete – OVDE. Za najbolje radove slede nagrade. Više informacija o konkursu pronađite – OVDE.

Radove treba poslati najkasnije do 4. maja, a fotografije svih pristiglih radova biće objavljene 10. maja na sajtu www.vesteruke.rs/пролећни-дани. Svečana dodela nagrada biće održana u okviru manifestacije „Prolećni dani“ 13. maja.

Adresa Udruženja „Vešte ruke“ je: Joakima Vujića 2c, 26101 Pančevo.

Naše Mesto