U Odžacima održana manifestacija Dan sporta, najveća do sada

25

ODŽACI - U petak, 2. februara u Sportskom centru Odžaci održana je manifestacija Dan sporta, koju organizuje Sportski savez opštine Odžaci.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Manifestacija je počela tačno u podne, a svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj predstavnika i članova sportskih saveza među kojima je i predsednik Sportskog saveza Srbije i olimpijski šampion Davor Štefanek, zatim pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, olimpijski šampion Goran Marković, predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković i mnogi drugi.

Predsednica Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić je na samom početku manifestacije pozdravila sve prisutne, pohvalila organizatore i izrazila zadovoljstvo što se nešto ovakvo održava u Odžacima.

Manifestaciji su prisustvovali i učenici osnovnih škola opštine Odžaci, kojih je, po evidenciji, bilo 479, kao i članovi MNRO ove opštine.

Prisutni su istakli važnost bavljenja sportom, a Davor Štefanek je u svom obraćanju rekao da je i sam imao teške uslove za treniranje i napredak i obećao da će dati sve od sebe da pomogne napretku sporta u Srbiji.

Manifestacija je zvanično otvorena izlaganjem predsednice opštine Odžaci, koja je pozdravila sve prisutne, pohvalila organizaciju i pozvala svu decu da se bave sportom.

Na manifestaciji je predstavljen veliki broj sportova, a prezentovan je i rad besplatne Školice sporta, gde su svi mališani imali prliku da učestvuju, zajedno sa svojim učiteljicama i trenerima školice.

Ovo je najveća manifestacija Dan sporta do sada i sport je promovisan na pravi način, kako bi što veći broj dece odlučio šta želi da trenira i priključio se nekom od mnogobrojnih klubova koji su u petak predstavljeni.

Naše Mesto