Ribolovci, počela je prodaja dozvola za ribolov za 2018. godinu

657

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - JVP "Vode Vojvodine" obaveštava sve zainteresovane da je u toku prodaja dozvola za rekreativni ribolov za 2018. godinu.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Svi zainteresovani mogu da kupe dozvolu po istoj ceni kao i prošle godine. Godišnja cena za rekreativni ribolov za seniore iznosi 6.000 dinara, za jednodnevnu dozvolu potrebno je izdvojiti 1.000 dinara, a za višednevnu, koja može da se koristi do sedam dana, 2.000 dinara. Osobe starije od 65 godina, osobe sa telesnim oštećenjem od 60 do 79 odsto i žene plaćaju 3.000 za godišnju dozvolu.

Godišnje dozvole za pecanje, koje se mogu kupiti kod JVP „Vode Vojvodine“ važe na teritoriji cele Srbije, osim na teritoriji zaštićenih prirodnih dobara, gde važe posebne dozvole. Ribolovci koji su kupili dozvolu, mogu da računaju na opremljenu ribočuvarsku službu i uređena mesta i piste za ribolov.

Za ribolov u Parku prirode „Jegrička“ i „Beljanska bara“ potrebno je izdvojiti 4.000 dinara za godinu dana, a za svaki park prirode važi posebna dozvola.

Dozvole za privredni ribolov su takođe nepromenjene u odnosu na prošlu godinu i iznose 120.000 dinara za godinu dana, a za privredni robolov bućkom cena je 30.000 dinara. Ovakva dozvola može da se koristi na deonici Dunava od Bačke Palanke do Beške.

Naše Mesto