(FOTO) Miša Milosavljević proglašen najboljim sportskim stručnjakom u opštini Odžaci

156

ODŽACI - Sportski savez opštine Odžaci dodelio je Miši Milosavljeviću nagradu za najboljeg sportskog stručnjaka u ovoj opštini.

Miša Milosavljević prima nagradu / Foto: Damir Milosavljević

Kako kažu iz SBK „Mladost“ u Odžacima, nagrada je sasvim zasluženo pripala skromnom ,,sensei Miši’’, kako ga njegovi učenici zovu, za postignute rezultate na takmičenjima, za nesebično i neumorno angažovanje na prenošenju znanja o: borilačkim veštinama, o sportu i o pravim ljudskim vrednostima. Nadaleko poznat i priznat stručnjak, svoje znanje i stavove prenosi učenicima iz Odžaka, Srbije i sveta, na treninzima i seminarima, kao i na najznačajnijim svetskim takmičenjima, na kojima je uvek u ulozi vrhovnog sudije na borilištu.

SBK „Mladost“ Odžaci / Foto: Damir Milosavljević

Karateom i srodnim borilačkim veštinama aktivno se bavi već 47 godina, od kojih je dve decenije bio trener u Novom Travniku, a od 1992. godine i u Odžacima, kada je pokrenuo Karate klub ,,Mladost’’, sada Sportski borilački klub. Jedan je od osnivača Sportskog saveza opštine Odžaci i prvi predsednik. Od 2017. godine SBK ,,Mladost’’ se takmiči i u sportu ,,wu shu kung fu’’. Pod njegovim nadzorom i smernicama funkcioniše i Tekvondo klub ,,Orao’’ od 2013. godine. Nosilac je crnog pojasa 7. dan u karateu i crnog pojasa 1. dan u tekvondou.

Pored njega, na ovoj ceremoniji, nagrađeni su i njegovi učenici kao najbolji i najperspektivniji sportisti opštine Odžaci u 2017. godini, a to su: Nikolina Lemić, Ajredin Ajeti, Milan Jovkić, Danilo Ranđelović i Sara Milosavljević, kao i klub SBK ,,Mladost’’. Bilo još dece sa vanserijkim rezultatima u protekloj godini, ali nisu mogli da budu nagrađeni zbog ograničenja da samo jedan takmičar u jednoj kategoriji može biti predložen. Deset titula najboljih sportista u opštini poneli su njegovi učenici i učenice za 25 godina postojanja kluba.

SBK „Mladost“ Odžaci / Foto: Damir Milosavljević

Više hiljada dece je odraslo uz treninge pod njegovim rukovodstvom, a njegovo znanje dalje prenose i treneri i sudije iz celog sveta. Njegovi učenici ostvaruju izvanredne rezultate na najznačajnijim takmičenjima u svetu, najviše u karateu, pojedini postaju čak i doktori sporta ili sudije najvišeg ranga, naučnici i vrlo uspešni u drugim oblastima kojima se bave, jer su od sensei Miše naučili kako čista obraza i velikim trudom i radom može sve da se postigne.

Snaga njegove volje i karaktera dokazana je i ovog vikenda kada je smogao snage da između dve operacije održi dvodnevni sudijsko-trenerski licencni seminar u Subotici.

Ovom izuzetnom stručnjaku i pre svega čoveku, gospodinu, vrlo često stižu priznanja iz zemlje i celog sveta. U subotu mu je javno uručena zahvalnica za razvoj KK ,,Slavija’’ iz Bača, povodom 20 godina postojanja, u kojem je bio prvi trener i trasirao put uspeha budućim generacijama.

Miša Milosavljević / Foto: Damir Milosavljević

Pored svih uspeha, znanja i iskustva, njegova veličina se ogleda i u tome što nikada nije pokušao poniziti nekoga da bi istakao svoju veličinu. Izbegava da ga zovu titulama koje su adekvatne njegovom znanju. Zbog svega nevedenog je on čovek velikog ugleda, a pri tome prijatan i pristupačan. Pravi ,,sensei’’ (učitelj) koji vlastitim radom i ponašanjem daje primer drugima.

Nemoguće je osvrnuti se na sva njegova dostignuća i sagledati sve pozitivne efekte njegovog rada, na ogroman broj onih koji su od njega učili i uče i dalje. U svakom slučaju, ovo je još jedna nagrada koja je otišla u prave ruke, više nego zasluženo – stoji u saopštenju SBK „Mladost“ iz Odžaka.