„Multiart“ u martu na Sajmu obrazovanja i Međunarodnoj izložbi Art Ekspo 2018. u Novom Sadu

69

VRBAS - Udruženje "Multiart" je pozvano na Sajam obrazovanja i Međunarodnu izložbu umetnosti Art Ekspo 2018 u Novom Sadu.

U periodu od 8. do 10. marta 2018. godine, radovi dece Udruženja „Multuart“ biće izloženi na zasebnom štandu na sajmu, pod nadzorom akademske slikarke Maje Stojanović. „Multiart“ će na sajmu biti jedino udruženje iz Srbije koje se bavi podrškom deci i mladima sa teškoćama.

Pored radova mladih umetnika Dušana Luburića, Lazara Kovačevića, Pavla Erija, Stefana Bojka, Jelene Stojanović, Leona Rukavine i Danila Bijelovića, na štandu „Multiarta“ će se naći i slika nedavno preminulog svetski priznatog slikara Milana Kešelja. Kešelj je u poznom životnom dobu čuo za rad ovog udruženja i video slike koje su naslikala deca „Multiarta“. Oduševljen načinom rada i pristupom, rekao je da će ukoliko ga posluži zdravlje, naslikati jednu sliku kao podršku njihovom kreativnom izražavanju, međutim, to nije doživeo.

Pored toga što pruža podršku deci sa teškoćama, Udruženje „Multuart“ intenzivno promoviše njihove mogućnosti i zbog toga vas poziva da u martu posetite njihov štand na sajmu.