Kuglaši „Hajduka“ ubedljivi protiv Vrbašana u 16. kolu 1. Vojvođanske kuglaške lige

81

KULA / VRBAS - U kuglani Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu proteklog vikenda je odigrana derbi utakmica 16. kola 1. Vojvođanske kuglaške lige između "Vrbasa" i "Hajduka" iz Kule.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kuglaši „Vrbasa“ su ušli u ovu utakmicu kao blagi favoriti sa prednošću domaće kuglane, ali tako nisu mislili igrači „Hajduka“ koji su održali još jedan čas kuglanja u Vrbasu i tako zadržali nepobedivost u dosadašnjim utakmicama sa „Vrbasom“.

Pred prepunim gledalištem kuglane u Vrbasu, „Hajduk“ je slavio sa 6:2 u poenima i 3175:3275 po broju oborenih čunjeva.

Za „Hajduk“ su utakmicu dobro otvorili Bakić i sjajni Vuksan i ostvarili su 18 čunjeva prednosti. U drugom bloku Trišić i Joković, koji je već u prvom setu stavio do znanja Manojloviću inače Kuljaninu u dresu „Vrbasa“ ko je mnogo kvalitetniji rival, tako da su utišali domaću publiku osvojivši oba igračka poena i povećali razliku u čunjevima na nedostižnih 114. U trećem bloku su Eraković, zamena Đorđević i Milović, Vrbasanin ali dugogodišnji član „Hajduka“, samo održali tu prednost i tako zabeležili veoma važnu pobedu u nastavku borbe za prvo mesto i odlazak u veći rang takmičenja.

U pobedničkoj ekipi posebno su se istakli Vuksan i Joković sa po 572 oborena čunja, a igračke poene su još osvojili Trišić i Milović.

„Hajduk“ u narednom kolu gostuje u Novom Sadu, a u klubu se nadaju nastavku pobedničke serije.