Predstavljao se kao bolesni monah, a onda pod pretnjom pokušao da iznudi novac

54

SOMBOR - Policija je uhapsila tridesetogodišnjeg Somborca N. K. i pedesetogodišnjeg D. M. iz Sremske Mitrovice zbog sumnje da su pretili Beograđaninu (57) i njegovoj porodici uz pretnje tražili 500.000 evra.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje u kome stoji da se sumnja da je D. M. (1968) angažovao N. K. (1988) kome je ranije uz novčanu naknadu više puta navodno “skidao crnu magiju”, da zaplaši oštećenog muškarca koji je u D. M. imao veliko poverenje.

D. M. je dao N. K. instrukcije i uputio ga da kupi nove brojeve za mobilni telefon, a potom mu naveo imena dece i supruge i napisao SMS poruku koju treba da pošalje oštećenom, kako bi ga nagovorio da dođe do jednog manastira.

N. K. je uradio sve prema instrukcijama i poslao poruku Beograđaninu, predstavljajući se kao bolesni monah koji ne može da priča. U saopštenju stoji da je oštećeni došao na ugovoreno mesto uoči Nove godine, gde ga je N. K. omamio elektrošokerom i uz pretnju pištoljem zahtevao isplatu 500.000 evra, kako ne bi naudio njegovoj porodici.

Akcija hapšenja izvedena je u koordinaciji i saradnji sa višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Somboru, a prilikom pretresa stana N. K. pronađeni su gore navedeni predmeti. Protiv N. K. će biti podneta krivična prijava i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je, prema nalogu nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijaavu, biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.