Pomozimo Stefanu da otputuje na prestižnu naučnu konferenciju u Londonu

38

KULA - Mladi istoričar umetnosti iz Kule Stefan Žarić, obratio se Kuljanima za pomoć kako bi otputovao na prestižnu naučnu konferenciju u Londonu.

London / Foto: pixabay.com

Stefan je pozvan na konferenciju pošto je dobio 50. jubilarnu nagradu za najboljeg mladog istoričara umetnosti. On bi trebalo da u London otputuje u aprilu, gde bi bio prvi učesnik iz Srbije u istoriji ove konferencije.

Kako je napisao na svom Facebook profilu, Stefan je u ovo putovanje uložio više od 1.500 evra što od ušteđevine, što od novca od projekata i nagrada, ali ga od puta u London deli minimalna svota novca u odnosu na ono što je već dao. Svega 125 funti ili 140 evra potrebno mu je za vizu, kako bi uspeo da otputuje u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Od danas će u Narodnoj biblioteci u Kuli biti postavljena kutija za donacije u koju građani mogu da prilože koliko mogu i na taj način pomognu našem sugrađaninu da predstavlja svoj grad i zemlju na ovako prestižnoj konferenciji.

Ukoliko se skupi dovoljno novca i Stefan otputuje u London, kako kaže, pred londonskom publikom će se zahvaliti svima koji su mu pomogli svojom donacijom.

Naše Mesto