Osnovani mesni odbori Pokreta obnove Kraljevine Srbije za Sivac, Crvenku i Kulu

120

KULA / SIVAC / CRVENKA - Pokret obnove Kraljevine Srbije osnovao je mesne odbore u Kuli, Sivcu i Crvenki, a mi vam u redovima koji slede prenosimo njihovo saopštenje povodom širenja pokreta.

Pokret obnove Kraljevine Srbije je najmlađa politička stranka u Srbiji, osnovana 17. jula 2017. godine i to potpisima podrške više od 12.000 građanki i građana. Za nepunih pola godine osnovano je gotovo 100 opštinskih odbora širom zemlje.

Ideji uspostavljanja ustavne parlamentarne monarhije pridružili su se i građani opštine Kula. Podsećanja radi, za samo jedno popodne više od 350 naših sugrađanki i sugrađana svojim potpisom su podržali osnivanje prve monarhističke stranke u Srbiji nakon Drugog svetskog rata.

Opštinski odbor POKS-a u Kuli u prethodnom periodu realizovao je niz aktivnosti usmerenih na prepoznavanju naše ideje i promovisanju stranke, ali i aktivnosti usmerene na rešavanju tekućih problema građana i skretanju pažnje nadležnih na iste.

Nakon osnivačke skupštine opštinskog odbora u Kuli u oktobru prošle godine na kojoj je glasovima svih delegata za predsednika izabran Nenad Trbović – poslanik u Skupštini APV i odbornik u SO Kula, usledilo je formiranje i ostalih stranačkih organa na lokalnom nivou. Za zamenika predsednika opštinskog odbora imenovan je Marko Košutić – dipl. defektolog, direktor Udruženja za pomoć MNRO „Plava ptica“ Kula.

Tokom februara meseca ove godine formirani su mesni odbori POKS-a za Sivac, Crvenku i Kulu. Za predsednicu mesnog odbora POKS-a Sivac izabrana je Spasenka Nikolić, a za predsednika mesnog odbora POKS-a Crvenka izabran je Aleksandar Dragović, inače član Saveta Mesne zajednice Crvenka. Na osnivačkoj skupštini mesnog odbora POKS-a Kula, jednoglasno je doneta odluka da funkciju predsednika mesnog odbora obavlja Bojan Mišić – dipl. učitelj.

U narednom periodu predstoji formiranje mesnih odbora i u ostalim naseljenim mestima kulske opštine, navodi se u saopštenju Pokreta obnove Kraljevine Srbije.