Sutra stiže ledeni talas sa velikim padavinama, temperatura sve vreme u minusu

47

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Republički hidrometeorološki zavod najavio je da u našu zemlju u nedelju, 25. februara, stiže ledeni talas.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U saopštenju meteorologa navodi se da ćemo, prema prognozi za sedam dana, biti pod uticajem ledenog talasa do 3. marta. Oni upozoravaju da će temperatura sve vreme biti u minusu i najniža dnevna će se kretati od -12 do -5 stepeni.

U prognozi za sedam dana stoji da nas u periodu od 25. februara do 3. marta očekuje mraz, a najviša dnevna temperatura biće od -6 do -2 stepena. Visina snežnog pokrivača će se svakodnevno povećavati i na severu zemlje se predviđa da će biti od 5 do 10 centimetara.

Budući da se najavljuju neprestane padavine i temperatura koja se neće peti iznad nule, vozači se upozoravaju na klizave kolovoze, a pešaci se mole da obrate pažnju na poledicu, posebno stariji građani, koji su skloniji prelomima.

Ukoliko u komšiluku imate starije ljude koji žive sami, pomozite im da nabave potrebne namirnice, da ne moraju da se izlažu riziku od pada i preloma.

Naše Mesto