Fudbaleri profesora Vlastimira Vujića osvojili bronzu na Đačkoj olimpijadi u Budimpešti

70

KULA / BUDIMPEŠTA - Nedavno je završena Đačka olimpijada Budimpešte u kojoj su učestvovali učenici srpske Gimnazije "Nikola Tesla" iz istoimenog grada, gde su osvojili treće mesto i bronzanu medalju.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Fudbaleri Gimnazije „Nikola Tesla“, predvođeni trenerom Vlastimirom Vujićem, ostvarili su ubedljive pobede u tri utakmice, a izgubili dve. Rezultatom 6:1 savladana je Mašinsko-tehnička školu „Doža“, Srednja elektrotehnička škola „Trefort“ rezultatom 3:0, a Gimnazija „Nova Pešta“ rezultatom 3:1. Vujićevi fudbaleri su izgubili utakmicu koju su igrali sa Filološkom gimnazijom „Nojman“ i to rezultatom 1:0, a gol je primljen u poslednjem trenutku.

Kako kažu iz srpske gimnazije, tako se obično desi kada se propuste dobre prilike, što se ovoj ekipi i dogodilo, jer su pogodili jednom stativu i promašili još jednu stopostotnu priliku. Druga utakmica je izgubljena ubedljivim rezultatom od dobro poznatog rivala i četvorostrukog prvaka Budimpešte – Sportske gimnazije „Sent Imre“, rezultatom 3:0.

Gimnaziju „Nikola Tesla“ su na Đačkoj olimpijadi predstavljali: Dimitrije Manovski (proglašen najboljim odbrambenim fudbalerom na prvenstvu), Damjan Ačanski, Lenard Varga, Veljko Bicok, Todor Gligorijević, Vanja Steljić (zamenik kapitena), Vanja Pavlović, Vojislav Mladenović, Stefan Golubović, Teodor Tričković (kapiten), Arđent Mučaj i Marko Čupić. Trener je profesor Vlastimir Vujić.