Počele prijave za Ravno Selo film festival 2018, za mlade najavljene i filmske radionice

66

RAVNO SELO - Počele su prijave za ovogodišnji, drugi po redu Ravno Selo film festival, čiji je osnivač glumac Lazar Ristovski.

Festival debitantskog filma, omladinskog filma i filmske muzike biće održan na pet lokacija u Ravnom Selu, u periodu od 23. do 27. juna 2018. godine.

Mladima iz cele Srbije će se, putem filmske radionice, omogućiti da snimaju svoje kratke filmove tokom trajanja festivala, koji će biti premijerno prikazani u noći svečenog zatvaranja. Autori najboljih kratkih filmova biće nagrađeni putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu.

Program Dugometražnog debitantskog filma odvijaće se u večernjim satima iza Doma kulture koji je pre nekoliko godina izgoreo. Osam debitantskih filmova biće prikazano pod vedrim nebom i to pet iz regiona i 3 filma iz Amerike, Rusije i Kine. Nagrada Zlatni klip za najbolji film dodeljivaće se po izboru publike u iznosu od 1.000 evra, dok će Zlatni klip za najboljeg reditelja debitanta iznositi 1.500 evra i dodeljivaće se po izboru stručnog žirija sastavljenog od uglednih umetnika, kompozitora filmske muzike, reditelja i glumca.

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Ravnom Selu će se tokom četiri festivalska dana prikazivati studenstki filmovi, u okviru programa Kratkometražnog omladinskog filma. Najbolji film po oceni publike dobiće plaketu Zlatni klip za mladog autora. U okviru ovog programa biće prikazani studentski filmovi koje su srpski studenti snimali u Srbiji i Kini, a sa publikom će podeliti svoja iskustva i motive za bavljenje sedmom umetnošću.

U okviru festivala biće održan i program Filmske lekcije, koji će se održavati na otvorenom i omogućiti prisutnima da saznaju više o sedmoj umetnosti od poznatih imena srpskog filma, koji će podeliti sa publikom i više detalja o svom angažmanu na poznatim filmovima i serijama.

Naše Mesto