Plivači „Bjelice“ pokupili medalje na prvenstvu Vojvodine u Zrenjaninu

192

VRBAS / KULA - Plivački klub "Bjelica" iz Vrbasa je u subotu i nedelju u Zrenjaninu učestvovao na prvenstvu Vojvodine za pionire, kadete i juniore.

Plivački klub "Bjelica" / Foto: Miloš Bjelica

Nastavljen je desetogodišnji niz osvajanja medalja čime se pokazuje kvalitet rada u ovom klubu. Sa plivačima „Bjelice“ rade trojica profesora fizičkog vaspitanja i jedan student treće godine koji je licencirani plivački sudija, a sa takvim stručnim radom rezultati ne mogu izostati.

U kategoriji pionira kao ulazno godište, Marija Krajinović postala je viceprvak na 100 m leđno. U kategoriji kadeta Jelena Kosović postala je trostruki viceprvak na 100, 200 m delfin i 50 m leđa i treće mesto na 50 m delfin. U kategoriji mlađih juniora Milena Mandić kao ulazno godište osvojila je titulu viceprvaka Vojvodine na 200 m leđa i treće mesto na 100 m kraul.

Foto: Miloš Bjelica

Za vreme dok su stariji plivali na prvenstvu Vojvodine, najmlađi plivači su bili jedini predstavnici Srbije i Vrbasa na međunarodnom plivačkom mitingu u Banjoj Luci gde su osvojili 10 medalja i jedan pehar za najuspešnijeg takmičara. Ema Pavljuk osvojila je zlatne medalje na 50 m prsno, 50 m leđa i 100 m kraul i dve srebrne na 50 m kraul i delfin i pehar za najuspešniju takmičarku dok je njena vršnjakinja Tara Majer osvojila tri zlata na 50 m delfin, 100 m delfin, 50 m kraul i dve srebrne medalje na 50 m leđa i prsno.