Dosta je bilo Vrbas: „Tapšači“ u emisiji „Kontravizija“ poznata lica vrbaskog SNS-a

254

VRBAS - Opštinski odbor Dosta je bilo Vrbas izdao je saopštenje za javnost u kome se osvrće na publiku nedavno prikazane zabavno-političke emisije u kojoj su, kako se navodi, kao publika bili članovi Srpske napredne stranke Vrbas. Mi vam u redovima koji slede u celosti prenosimo saopštenje ovog pokreta.

U petak, 9. februara 2018. u studiju TV Pink, na snimanju emisije “Kontravizija”, gledaoci – statisti – tapšači – smejači, sve poznata lica: pomoćnik predsednika opštine Vrbas, zaposleni u JP, prosvetni radnici, sekretar Skupštine opštine, zdravstveni radnici i vaspitači iz opštine Vrbas! Svima im je zajedničko, osim što su ljubitelji „humora“ Lava Pajkića i to što su članovi i viđeniji kadrovi Srpske napredne stranke.

U nedelju, u udarnom terminu na TV Pink, imali smo (ne)priliku da ih vidimo kako oduševljeno reaguju na “šale” gospodina Lava Pajkića na račun opozicije, a i da snažno podržavaju i aplaudiraju na hvalospeve koje je dr Nada Macura izgovarala o predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke.


Naravno, pravo je svakoga, da u skladu sa svojim afinitetima i ličnim poimanjem estetike, prisustvuje raznim događajima, spontano ili organizovano. Međutim, u ovom slučaju se otvara nekoliko važnih pitanja, na koje javnost u našoj Opštini zaslužuje odgovor:

  • Da li je istina da su među publikom u pomenutoj emisiji na TV Pink bili isključivo aktivisti SNS i da li je organizator i finansijer ove “ekskurzije” lokalni odbor SNS?
  • Da li je istina da su među publikom bili i zaposleni u Opštini, JP i državnim ustanovama, školama, predškolskim ustanovama, Kancelariji mladih u Vrbasu?
  • Da li je emisija snimana u petak, za vreme radnog vremena i da li je izostanak zaposlenih odobren i evidentiran u JP i državnim ustanovama?

Imamo razloga da sumnjamo da je u ovom slučaju na sceni pritisak na zaposlene u javnim preduzećima i državnim ustanovama, od strane opštinskog rukovodstva i lokalnog SNS-a. Pored toga, veoma je bitno utvrditi kada je snimana emisija i da li je to bilo za vreme radnog vremena?

Sumnjamo da je ova “ekskurzija” posledica stranačkog zapošljavanja, na osnovu kojeg stranka na vlasti zamišlja da joj zaposleni “duguju” ovakve i slične aktivnosti u vreme kampanje, o čemu je na svom Facebook nalogu svojevremeno pisala i pomoćnik predsednika opštine, Jelena Božović Vujtović.

Najmanje što javnost i građanke i građani opštine zaslužuju je odgovor na ova pitanja od strane organizatora “ekskurzije”.

Opštinski odbor Dosta je bilo Vrbas takođe ohrabruje sve ostale zaposlene u Opštini, JP i državnim ustanovama, da se ubuduće odupru ovakvim i sličnim pritiscima i poniženjima od strane moćnika koji su umislili da mogu da na ovaj način zloupotrebljavaju ljude koje su zaposlili na osnovu stranačke pripadnosti. Dosta je bilo se najoštrije bori protiv stranačkog zapošljavanja, ali se još oštrije suprotstavljamo ponižavanju ljudi.

Opštinski odbor Dosta je bilo Vrbas