(FOTO) (VIDEO) Zakup pijačnog mesta u Vrbasu po nepromenjenim cenama do kraja marta

412

VRBAS - Javno komunalno preduzeće „Komunalac Vrbas“ saopštilo je da će od 1. do 31. marta 2018. godine sa zainteresovanim zakupcima zaključivati ugovore o rezervaciji pijačnog prostora za sezonu 2018/2019 godine.

Pijaca u Vrbasu / Foto: JKP "Komunalac Vrbas"

Zakup će se u ovom periodu obavljati po starim cenama. Za ugovore sklopljene nakon poslednjeg dana marta cene rezervacije se uvećavaju za 30 odsto.

„Prema dogovoru sa menadžmentom preduzeća i lokalnom samoupravom, vodeći računa o našim zakupcima, dogovoreno je da cene zakupa pijačnog prostora ostanu nepromenjene. Naša želja je da na neki način stimulišemo i pomognemo proizvođačima i trgovcima koji robu prodaju na vrbaskim pijacama, a dolaze iz svih mesta vrbaske opštine i šire“, rekao je šef službe obračuna i naplate potraživanja, Miljko Miljanić.

Miljko Miljanić / Foto: JKP „Komunalac Vrbas“

Na Velikoj pijaci ima 119 tezgi za povrće i 73 tezge za samostalne trgovinske radnje, kao i 204 kocki, a na raspolaganju je i osam rashladnih vitrina. Na Maloj pijaci ima 91 tezga za povrće, 171 kocka za prodaju razne robe kao i šest rashladnih vitrina.

Pijaca u Vrbasu / Foto: JKP „Komunalac Vrbas“

Prema rečima Miljanića, na pijaci postoje i mesta za prodaju iz kamiona. Na pijaci subotom može da stane 11 kamiona, a na pijaci sredom za kamione ima devet mesta.

Pijaca u Vrbasu / Foto: JKP „Komunalac Vrbas“

Ugovori će se zaključivati u prostorijama pijačne uprave na Velikoj pijaci (subotom) u vremenu od 07:00 do 14:00 časova i Maloj pijaci (sredom) u istom terminu. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac Vrbas“ preporučuju zainteresovanim zakupcima da ugovore sklope blagovremeno kako bi izbegli gužve i uvećanje cene od 30 odsto.