Darko Dukić za „Naše novine“: Pojedinci anuliraju sve ono što radnici „Usluge“ urade u toku dana

141

ODŽACI - Javno komunalno preduzeće "Usluga" iz Odžaka obratilo se "Našim novinama" sa molbom da apeluju na nesavesne građane da ne bacaju otpad na mesta koja za to nisu predviđena.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Kako pišu „Naše novine“, skloni smo da za svaki papirić na ulici optužimo radnike komunalnog preduzeća, a često se žmuri na činjenice da su za smeće koje vidimo odgovorni upravo naši sugrađani.

Rukovodilac komunalnog održavanja i razvoja JKP „Usluga“ Darko Dukić rekao je za ovaj odžački list da radnici „Usluge“ tokom zimskog perioda imaju najviše problema sa građanima koji pepeo istresaju u teške posude i da sav taj teret ne može da se podigne i istrese u kamion. On navodi da je propisano da se pepeo odlaže u vreće od 25 kilograma, što pored optimalne težine daje i garanciju da pepeo nije vruć. On dodaje da zbog žara u pepelu ne može da se otvori hidraulika na kamionu, a šut i drugi građevinski materijal koji građani izbacuju dovode do kvara potisnih ploča koje su inače jako skupe.

Kao jedan od velikih problema Dukić je naveo naviku građana da u kante za smeće odlažu leševe uginulih životinja, stajsko đubrivo, kao i medicinski otpad koji može da bude izuzetno opasan. Pored toga, radnice koje održavaju higijenu užeg centra grada svakodnevno u betonskim kantama pronalaze fekalije, iznutrice, otpatke od hrane i slično.

Darko Dukić je za „Naše novine“ za kraj dodao činjenicu da pojedinci, koji imaju loš odnos prema sredini u kojoj žive, svojim ponašanjem anuliraju sve ono što radnici „Usluge“ urade u toku dana.

Naše Mesto