Kuglaši „Hajduka“ pobedili novosadski „13. maj“ i domogli se 1. mesta

88

KULA - Kuglaši "Hajduka" su sa teškog gostovanja u Novom Sadu protiv ekipe "13. maj" doneli nove bodove i posle 19. kola osamili se na vrhu tabele 1. Vojvođanske lige.

Ilustracija /Foto: pixabay.com

U derbiju 19. kola 1. vojvođanske lige, „Hajduk“ je, u neizvesnoj utakmici gde se od prvog do poslednjeg hica nije znao pobednik, ostvario novu pobedu sa 5:3 i samo 1 čunj razlike.

Alfa i omega Kuglaškog kluba „Hajduk“ Adžić Dušan nije krio zadovoljstvo borbenošću i igrom svojih pulena na veoma zahtevnoj kuglani pred prepunim gledalištem.


Iako oslabljeni neigranjem Trišića, jednog od najboljih igrača ove sezone, igrači „Hajduka“ su uspeli da se revanširaju ekipi „13. maja“ za poraz u prvom delu prvenstva i tako se osame na prvom mestu tabele tri kola pre kraja.

Ponovo je sjajni Vuksan vodio Kuljane do pobede sa odličnih 556 oborenih čunjeva, dok su i svi ostali dali svoj puni doprinos veoma važnoj pobedi, ali u prvi plan svi ističu sjajnu atmosferu u klubu i među igračima koja im daje vetar u leđa i kada stvari ne idu kako bi oni to želeli. Svi u klubu se nadaju da će prvenstvo završiti kao prvoplasirani, što će im doneti nove probleme. Od naredne sezone kuglaški klub „Hajduk“ će morati kao domaćin svoje utakmice da igra van Kule, pošto kulska kuglana neće moći da ispuni uslove propisane za takmičenje.

Naredne nedelje od 16:00 „Hajduk“ u svojoj kuglani igra protiv Bačkopalanačke „Tikvare“. Klub poziva sve ljubitelje kuglanja da ispune tribine i pomognu ovom uzornom kolektivu da se domogne većeg ranga takmičenja.