Za vikend se igraju prve utakmice drugog dela sezone u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor

105

PFL SOMBOR - Druga polusezona u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor počinje u nedelju 11. marta, posle duge zimske pauze.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Ekipa „Mladosti“ iz Kruščića završila je takmičenje u prvom delu sezone kao poslednja na tabeli. Kruščićani će se za vikend sastati sa ekipom FK „Crvenka“ koji se sa 10 pobeda, tri poraza i dve nerešene utakmice nalaze odmah iza prvoplasiranog „Stanišića“.

FK „Borac“ iz Bačkog Gračaca za vikend putuje u Bačku Palanku gde će snage odmeriti sa petoplasiranim timom „Krila Krajine“. Ekipa iz Bačkog Gračaca nije imala mnogo sreće u jesenjem delu takmičenja, što ih je dovelo na pretposlednje mesto tabele. Sa dve pobede, 10 poraza i tri nerešene utakmice, Gračani imaju svega devet bodova, ali ipak nadu daje činjenica da je prethodna utakmica sa bačkopalanačkim timom završena nerešeno.

Somborski „ŽAK“ je jesenji deo takmičenja završio prilično loše sa devet uzastopnih poraza. U nedelju će biti domaćini „Hercegovcu“ iz Gajdobre koji je 14. na tabeli i za jedno mesto je lošiji od tima iz Sombora.

Fudbalski klub „Kula“, koji se sa 16 bodova nalazi na 12. mestu, takmičenje nastavlja na domaćem terenu protiv „Slavije“ iz Pivnica pošto je takmičenje završio porazom od gračačkog „Borca“, a ekipa „Rusina“ iz Ruskog Krstura dočekuje „Vojvodinu“ iz Tovariševa. Rusin je u prethodnom delu takmičenja zabeležio četiri pobede i zauzima 11. mesto na tabeli.

Trećeplasirani „Hajduk Junior“ biće u nedelju domaćin „Liparu“ koji je jesenji deo takmičenja završio na osmom mestu. „Hajduk Junior“ se može pohvaliti sa devet pobedničkih utakmica u prvoj polusezoni, dok liparski klub zaostaje sa šest pobeda.

Apsolutni prvak prve polusezone je FK „Stanišić“ sa 13 dobijenih utakmica i 41 bodom, a prate ga Crvenčani sa devet bodova manje.

Tabela Područne fudbalske lige Sombor / Foto: Printskrin srbijasport.net

M. V.