Poseta volontera Crvenog krsta Vrbasa usrećila članove porodice Kekić u domu u Kucuri

94

VRBAS / KUCURA - U petak 9. marta volonteri Crvenog krsta Vrbasa Mira Ivanić, Slavko Adamović, Marija Bigović i Ljubica Milanović posetili su članove porodice Kekić, koji su smešteni u odeljenju u Kucuri Gerontološkog centra Vrbas.

U poseti porodici Kekić / Foto: Maja Vujović

Zamisao da se posete Kekić Ljubica, Marija i Dragić članovi Crvenog krsta uobličili su nakon proslave Međunarodnog dana žena u humanoj želji da lepom rečju i prigodnim poklonima ulepšaju dan porodici koja je davnih 90-ih izbegla iz Hrvatske.

U poseti porodici Kekić / Foto: Maja Vujović

Ova poseta nije prva s obzirom na to da je ovaj tim volontera posećivao i ranije ovu porodicu, kada su poklone u polovnoj garderobi podelili i drugim stanarima u ustanovi. Ovoga puta posebna pažnja posvećena je Kekić Ljubici i Mariji sa željom da se im se druženjem popravi raspoloženje uz obeležavanje praznika svih žena.

Korisnice smeštaja Kekić Marija i Ljubica godinama borave u odeljenju Gerontološkog centra u Kucuri kao u svom domu u kom su počastile goste sa kafom dok su se prisutni gosti našalili da su jedna Marija i Ljubica posetile svoje imenjakinje Ljubicu i Mariju.

U poseti porodici Kekić / Foto: Maja Vujović

Druženja korisnika Gerontološkog centra Vrbas i Crvenog krsta Vrbasa su dugogodišnja tradicija koja čini da se kvalitet života starijih sugrađana opštine Vrbas obogati toplim ljudskim emocijama i osmehom.

Tatjana Gluščević, Mihailo Simić