Bogdan Stevanović Blogdan predstaviće svoju knjigu somborskoj publici

34

SOMBOR - U ponedeljak, 19. marta s početkom u 18:00 časova u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" biće održana promocija knjige „Obloge od mastila” autora Bogdana Stevanovića.

Knjiga je zbirka koja sadrži  87 priča raspoređenih u sedam poglavlja. Pored većine tekstova sa bloga u njoj se  nalazi i posebno poglavlje „Neobjavljene priče“ koje sadrži sedam tekstova koji nisu bili objavljeni na blogu, već su specijalno napisani za knjigu.

Osim poglavlja „Ogrebotine“, „Ljubav“, „“Porodica“, „Balkan“, „Depeše sa Marsa“, „Neobjavaljene priče“ i „Um“, u knjizi se nalaze i svi aforizmi napisani u proteklom periodu od deset godina koliko je ova knjiga i nastajala.


Bogdan Stevanović Blogdan rođen je u Beogradu 17. decembra 1988. godine. Posle završene Trinaeste beogradske gimnazije diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju. Posle osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Autor je projekta „Svet dostupan svima“, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta „Pokaži malo da ti je stalo“. Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100 hiljada pratilaca. Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu.

Na promociji učestvuju Bogdan Stevanović, autor knjige i Nataša Turkić, vd direktora Gradske biblioteke.