Ljubitelji fotografije, učestvujte na foto-konkursu „Muzej kao inspiracija“

115

VRBAS - U okviru Manifestacije „Muzeji za 10“ održava se izložba fotografija u organizaciji Gradskog muzeja iz Vrbasa na kojoj mogu da učestvuju autori koji se profesionalno bave fotografijom, a i oni koji to čine amaterski.

Gradski muzej Vrbas / Foto: Bratislav Grbić / februar 2018. godine

Centralna tema ovogodišnje Manifestacije je „Hiperpovezani muzeji: novi pristupi, nova publika“. U skladu sa temom Manifestacije tema za foto-konkurs je: Muzej i komunikacija. Tema je otvorena za različite stvaralačke ideje i primerene sadržaje, ali nije dozvoljeno eksperimentisati, manipulisati ili montirati sadržinu kadra.

Fotografije mogu biti monohromatske ili u boji. Radovi koji budu izabrani biće izrađeni na foto papiru i izloženi u prostorijama Galeriji Kulturnog centra Vrbasa za vreme trajanja Manifestacije, od 14. do 20. maja. Izabrani radovi ostaju u arhivu Gradskog muzeja Vrbasa.

Uslovi konkursa:

Broj fotografija je 6, a kvalitet i veličina fotografija treba da bude 300 dpi, 3600×2400 piksela, da veličina jedne fotografije ne prelazi 2MB.

Rok za dostavljanje radova je 26. april 2018. godine a nadoknada za učestvovanje na konkursu se ne plaća. Radove slati elektronskim putem na adresu: [email protected]

Uz radove poslati sledeće podatke: ime i prezime autora, adresa (ulica i broj, mesto stanovanja), kontakt telefon i spisak poslatih radova sa nazivom. Svaki fajl označiti brojem fotografije pod kojim se vodi u prijavi, inicijalima imena i prezimena autora i naziv fotografije – sve razdvojeno donjom crtom. Primer: Autor Pera Perić, šesta fotografija navedena u prijavi – fajl se označava sa 6_PP_Konekcija.

Sve fotografije moraju biti autentično delo potpisanog autora. Organizator izložbe ima pravo, bez nadoknade autorima, da koristi fotografije u cilju promocije Manifestacije izlaganjem odštampanih radova i izdavanjem kataloga.

Radove će procenjivati i izabrati tročlani žiri u sastavu: Milenko Radovanov, Milovan Ulićević, prof. dr Željko Škrbić. Žiri će od izabranih fotografija doneti odluku koja će poneti I, II i III nagradu. Nagrada za I mesto iznosi 12.000 dinara, za II mesto 8.000 dinara, a nagrada za III mesto iznosi 5.000 dinara. Odluka žirija je konačna i ne može se na nju ulagati prigovor.

Zainteresovani autori sve dodatne informacije mogu dobiti na: [email protected].

Organizator konkursa je Gradski muzej Kulturnog centra Vrbasa u saradnji sa Foto-kino klubom „Zenit“ iz Vrbasa i Fotografskim klubom Vojvodine.

Prijavu za konkurs preuzmite – OVDE.