Društvo invalida Vrbasa dobilo još jednu malu bitku, najavljeni protesti zbog gradske pošte

64

VRBAS - Društvo invalida Vrbasa dobilo je još jednu malu bitku u svojoj neprestanoj borbi za olakšan pristup osoba sa invaliditetom javnim ustanovama.

Premešteni držač za bicikla ispred TC Idea / Foto: Draško Samardžić

Naime, ispod jedne od objava na Facebook profilu Društva invalida Vrbasa, u komentaru se javila Jasmina Janevski, koja je skrenula pažnju na problem ispred Tržnog centra Idea. Na polju pored mesta za parking automobila osoba sa invaliditetom, koje je predviđeno za vađenje invalidskih kolica iz automobila, bio je zavaren držač za bicikla, zbog čega je parking mesto bilo gotovo neupotrebljivo. Nadležni su obavešteni o ovom problemu i držač za bicikla je premešten u roku od nekoliko dana.

Dok se neke bitke dobijaju u kratkom roku, bitka za gradsku poštu i dalje traje. Invalidi Vrbasa još uvek ne mogu da uđu u ovu javnu ustanovu i obavljaju poslove zbog neadekvatnog ulaza. Iako su se predstavnici Društva invalida Vrbasa obraćali na više mesta, njihova borba dosad nije urodila plodom. Za adaptaciju ulaza u poštu bio je raspisan tender, a rok za završetak radova bio je januar 2018. godine, međutim tenderi još uvek nisu realizovani.

Kako saznajemo od Društva invalida Vrbasa, od ovog problema se neće odustati, a sledeći korak je pokretanje medijske kampanje i javnih protesta.

M. V.