Zatvoren likovno-literarni konkurs vrbaskog “Komunalca”, pristigao veliki broj radova

102

VRBAS - Juče je zatvoren drugi po redu konkurs za najbolje dečje likovne i literarne radove na temu „Voda je blago“ koji je raspisalo JKP „Komunalac Vrbas“ pod pokroviteljstvom Opštine Vrbas, a u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Danilo Kiš“ za predškolce i učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Vrbas.

Pristigli radovi / Foto: JKP "Komunalac Vrbas"

Konkurs je raspisan povodom 22. marta, Svetskog dana voda, sa željom da se najmlađi podstaknu na razmišljanje o značaju vodnog resursa i potrebi štednje vode.

Na konkurs je ove godine pristiglo duplo više radova nego lane. Ukupno ima 744 prelepih likovnih radova i 159 literarnih, pa će stručni žiri imati izuzetno težak zadatak da odabere po tri najbolja rada u kategoriji predškolaca, mlađeg i starijeg školskog uzrasta. Literarne radove ocenjivaće književnik Branislav Zubović, dok će najbolje likovne radove izabrati akademska slikarka Milijana Radovanović.

Pristigli radovi / Foto: JKP “Komunalac Vrbas”

Da je ovaj konkurs izazvao veliko interesovanje svedoče i radovi učenika srednjih škola prijavljenih za ovo takmičenje. Iako će oni ovom prilikom ostati van konkurencije u vrbaskom „Komunalcu“ razmišljaju da naredne godine konkurs prošire i na učenike srednjih škola.

Svečanost proglašenja pobednika zakazana je za 26. mart u 12:00 časova, na dečijem odeljenju Gradske biblioteke „Danilo Kiš“, a uveličaće je svojim nastupom učenici Osnovne muzičke škole iz Vrbasa.