Kuglaši „Hajduka“ rekordom sezone zakoračili u 1. Srpsku ligu

87

KULA - Kuglaši "Hajduka" su u 21. kolu 1. Vojvođanske lige, pobedom od 5:3 u Sremskoj Mitrovici protiv ekipe "Srema" i teoretski obezbedli plasman u veći rang takmičenja.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Na gostovanju u Sremskoj Mitrovici, gde niko ove sezone nije uspeo da parira domaćim igračima, ekipa „Hajduka“ otišla je sa imperativom da kolo pre kraja završi započeti posao i obezbedi plasman u veći rang takmičenja.

Početak utakmice nije nagoveštavao povoljan rasplet za Kuljane. Vuksan je u borbi do poslednjeg hica uspeo da osvoji vredan poen za svoju ekipu sa 571 oborenim čunjem, dok je jedan loš set Erakovića (529 oborenih čunjeva) koštao izgubljenog poena i pozamašnih 62 čunja prednosti za domaći „Srem“.

Kao i mnogo puta ove sezone, ekipa u kojoj vlada odličan timski duh i zajedništvo je verovala u trijumf i kada to nije tako izgledalo. U drugom bloku Joković sa 594 i Bakić sa 589 oborenih čunjeva su vratili „Hajduk“ na stazu uspeha, osvojivši oba igračka poena i manjak čunjeva pretvorili u kapitalnih 60 čunjeva prednosti. U trećem bloku Milović sa 584 i Trišić sa 543 oborena čunja su sačuvali stečenu prednost i tako doneli kuglašima „Hajduka“ petnaestu pobedu u sezoni (devetu uzastopnu) i plasman u 1. Srpsku ligu. Četi glavnog stratega „Hajduka“ Dušana Adžića, u kojoj su još bili Balog i Đorđević, ovo je bila najbolja ovosezonska partija, pošto su oborili odličnih 3.410 čunjeva.

Ovom pobedom kolo pre kraja prvenstva „Hajduk“ je overio plasman u veći rang takmičenja. Narednog vikenda, u poslednjem kolu koje nema veći rezultatski značaj za „Hajduk“, u Kuli gostuje ekipa „Železničara“ iz Inđije.

Ovaj veliki uspeh, uz zadovoljstvo naredne sezone, kuglašima „Hajduka“ doneće i probleme, pošto će svoje utakmice kao domaćini morati da igraju van Kule jer kuglana u Kuli ne ispunjava uslove za takmičenje u višem rangu. Ljubitelji kuglanja iz Kule i okoline se nadaju da će uz pomoć lokalne samouprave, nadležnih ministarstava i donatora uspeti da reše taj problem i da će u skorije vreme šampionska ekipa „Hajduka“ dočekivati najbolje kuglaše iz Srbije na novoj kuglani u Kuli.