U Odžacima otvorena izložba radova pristiglih na konkurs „Naša ekološka sramota“

52

ODŽACI - U holu Osnovne škole "Branko Radičević" u Odžacima svečano je otvorena izložba likovnih radova koji su pristigli na konkurs "Naša ekološka sramota".

Izložba / Foto: Dušan R. Mirković

Autorima najboljih radova na temu „Zagađivači“ podeljene su prigodne nagrade. Za prvo mesto podeljene su diplome, a za drugo i treće pohvala. Pobednicima su pored diplome podeljene i knjige koje je obezbedio Ekološki pokret Odžaka.

Iako je konkurs bio opštinski, na adresu Ekološkog pokreta Odžaka su i ove godine pristigli radovi iz tri škole iz opštine Pećinci, a žiri je odlučio da ih nagradi pohvalom.

Predsednik Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić rekao je za Radio Odžake da su zadovoljni brojem pristiglih radova i da će izložba biti otvorena nedelju dana jer će hol škole biti slobodan u tom periodu. On je još dodao da se nada da će sledeći konkurs biti još uspešniji jer će biti o ekološkoj lepoti.

Ekološki pokret Odžaka nastoji da kod najmlađih razvije svest o ekologiji i zbog toga tradicionalno organizuje likovne konkurse „Naša ekološka lepota“ i „Naša ekološka sramota“.

Naše Mesto