Miljan Ćaćić i Timea Papajčik večeras putuju u Istanbul na Balkanski šampionat

175

KULA - Na adresu Karate kluba "Hajduk" iz Kule stigao je poziv selektora seniorske reprezentacije Srbije u kome se Ćaćić Miljan i Papajčik Timea pozivaju da nastupe na Balkanskom šampionatu za seniore koji se održava 24. i 25. marta u Istanbulu.

Miljan Ćaćić i Timea Papajčik / Foto: Lazar Greber

Kako navode iz „Hajduka“, ovo je ogroman uspeh i ogromno priznanje za klub i stručni štab jer retko koji klub u Srbiji daje čak dvoje takmičara na ovako važnoj smotri i to u seniorskoj konkurenciji.

Miljan će nastupiti u kategoriji -60kg, a Timea u kategoriji -50kg. Miljan i Timea su potpuno spremni i zdravi za ovaj izazov. Oni će biti među najmlađima u ekspediciji reprezentacije. Iza njih dvoje su izuzetno uspešne sezone, a što je najvažnije i ozbiljan kontinuitet osvajanja medalja na najvažnijim takmičenjima pa se slobodno može reći da je ovaj poziv i očekivan.

Miljan Ćaćić / Foto: Lazar Greber

„Naši borci večeras u 20:00 časova kreću iz Beograda za Istanbul i nastupaju za vikend pa očekujemo dobre vesti i slike sa pobedničkog postolja. Balkanijada je uvertira i priprema za Evropski šampionat za seniore koji se održava u maju mesecu u Novom Sadu i to je poseban izazov jer je Srbija domaćin posle dugo vremena. Nastup na Balkanijadi se boduje i za Olimpijadu 2020. u Tokiju i važan je uspeh na svakom zvaničnom međunarodnom takmičenju“, izjavio je trener Nikola Greber.

Timea Papajčik / Foto: Lazar Greber