Raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava izbeglim, prognanim i raseljenim licima

162

KULA / VRBAS / SOMBOR - Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je javni poziv za dodelu sredstava za ekonomsko osnaživanje lica sa izbegličkim i raseljeničkim statusom.

Ilustracija / Foto: M. V. / mart 2018. godine

Javni poziv se raspisuje za lica koja imaju boravište odnosno prebivalište na teritoriji opština: Srbobran, Novi Sad, Žitište, Ruma, Kula, Sombor, Vrbas, Apatin, Kikinda, Bačka Topola, Sremski Karlovci i Titel.

Pomoć se odobrava jednokratno i bespovratno, u vidu opreme i alata za obavljanje poljoprivredne delatnosti (plastenika sa sistemom za navodnjavanje „kap po kap“, opreme za pčelarstvo ili mašina i opreme za poljoprivredu) u cilju ekonomskog osnaživanja izbegličkih i raseljeničkih porodica i stvaranja materijalnih uslova za njihovu potpunu i trajnu integraciju. Maksimalna vrednost pomoći je 200.000 dinara po porodici.

Prijavu sa dokumentacijom treba poslati na adresu: Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Bulevar Mihajla Pupina 25, 21000 Novi Sad, sa naznakom za „Javni poziv“.

Javni poziv je otvoren do 20. aprila 2018. godine.

Ceo tekst Javnog poziva preuzmite – OVDE.
Objedinjenu izjavu možete da preuzmete – OVDE, a prijavni obrazac – OVDE.