Karate klub “Tao” zabeležio odličan rezultat na 37. Državnom prvenstvu Srbije

217

KULA - U subotu, 24. marta, u Gradskoj sportskoj hali u Žablju održano je 37. po redu karate Državno prvenstvo Srbije.

KK "Tao" Kula / Foto: Tomislav Hrubenja

Na takmičenju je učestvovao i Karate klub “Tao” iz Kule, koji je postigao zapažen rezultat osvojivši 3 zlatne i jednu bronzanu medalju.

Seniorski tim u borbama ekipno, u sastavu: Dragoljub Mrkaić, Jugoslav Huremović i Marko Leposavić, osvojili su prvo mesto i zlatne medalje, već peti put zaredom na državnom prvenstvu.

Prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji veterana, ekipno borbe, osvojila je ekipa u sastavu: Nedeljko Mrkaić, Tomislav Hrubenja, Siniša Knežević i Zoran Žarić.

U kategoriji seniorki u borbama pojedinačno, prvo mesto u teškoj kategoriji i zlatnu medalju osvojila je Marija Krstić.

Foto: Tomislav Hrubenja

U kategoriji pionira u katama, mešoviti kata tim u sastavu: Teodora Hrubenja, Mihajlo Hrubenja i Matija Hrubenja, zauzeo je treće mesto i bronzanu medalju.

U kategoriji “Prikaz borilačkih veština” u konkurenciji pionira, džudo tim Karate kluba “Tao” u sastavu: Vojčena Oliver, Globarević Jovana, Stanojević Bojana, Panić Vuk i Simeunović Ilija, osvojili su zlatne medalje, s tim što je Jovana Globarević osvojila i srebrnu medalju u kategoriji pojedinačno.

Specijalni gosti na državnom prvenstvu, demonstrirali su veštine Realnog Aikidoa. Sujić Ivan, 6. dan, kao i Nemanja Stevanović sa svojim asistentom iz “Centra Realnog Aikidoa Stevanović” prikazali su osnovne tehnike ove borilačke veštine.

Važno je i napomenuti da se u Žablju takmičilo 425 učesnika po kategorijama iz 47 klubova i 7 zemalja.