U Savinom Selu u petak okrugli sto pod nazivom „Ženino zdravlje je njena snaga“

30

SAVINO SELO - U petak, 30. marta s početkom u 18:00 časova u Mesnoj zajednici Savino Selo (Maršala Tita 40), biće održan drugi u nizu okrugli sto pod nazivom „Ženino zdravlje je njena snaga“.

Foto: Opšta bolnica Vrbas

Okrugli sto je posvećen unapređivanju informisanosti žena sa sela o jednakom pristupu zdravstvenim uslugama i eliminisanju diskriminacije žena u oblasti zdravstvene zaštite, imajući u vidu njihovu nedovoljnu informisanost i često neravnopravan pristup zdravstvenim uslugama.

Predviđeno je obraćanje direktorke Zavoda Diane Milović, pomoćnika pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predraga Radovića, zamenice pokrajinskog ombudsmana zadužene za oblast ravnopravnosti polova Snežane Knežević, predsednice Saveta za ravnopravnost polova Pokrajinske vlade Mie Strajin i dr Danice Dragnić, specijaliste ginekologije i akušerstva koja će održati stručno predavanje o zdravstvenoj zaštiti žena.

Ova promotivna aktivnost Zavoda za ravnopravnost polova realizuje se u okviru programa „Unapređena informisanost žena o jednakom pristupu zdravstvenim uslugama i eliminisanju diskriminacije žena u oblasti zdravstvene zaštite“.