Bokseri vrbaskog „Čarnoka“ doneli tri medalje iz Šida

195

VRBAS - Nedelju dana nakon Pojedinačnog Prvenstva Srbije, gde su takmičari Boks kluba „Čarnok“ iz Vrbasa ostvarili zapažene rezultate, ponovljen je uspeh u Šidu na Drugom kolu Regionalne lige Sever koje je održano 25. marta.

Foto: BK "Čarnok"

Boks klub  „Čarnok“ je prijavio 8 boraca na takmičenje, ali igrom žreba odlučeno je da rukavice ukrste samo njih četvoro.

„Kvalitetni treninzi, ozbiljne pripreme i sistematski pristup trenažnom procesu doveli su do ponovljenog uspeha. Dajana Grmuša, dvostruki Prvak Srbije u kategoriji do 60 kilograma, pobedila je Nataliju Prošić iz BK „Bačka“ iz Novog Sada. Bez dileme sudija, ona je ostvarila dominaciju tokom sve tri runde i potvrdila da je jedna od najperspektivnijih bokserki Srbije.

Nakon duže pauze, u ring se vratio Dušan Drinčić i tehničkom borbom savladao svog protivnika, domaćina Marka Maletića iz BK „Pikaso“ iz Šida u konkurenciji do 81 kg, čime je „Čarnoku“ doneo drugu medalju. Hrabra Sandra Bril je ostvarila pobedu bez borbe s obzirom na to da na ring nije izašla njena protivnica iz BK „Vojvodina“, dok je mladi Damir Jajić u kategoriji do 46 kg zauzeo drugo mesto. Dajani Grmuša pripao je i pehar za najboljeg boksera turnira“, rekao je, vidno zadovoljan, Igor Škundrić, trener BK „Čarnok“.

Foto: BK „Čarnok“

Tri medalje ovom vrbaskom bokserskom klubu ponovo otvaraju vrata za nadmetanje za prvo mesto u Vojvodini i priliku da ponove rezultat iz 2016. godine kada su zauzeli tron u ukupnom plasmanu svih klubova iz Severne Srbije. Dobri rezultati dali su vetar u leđa treneru Igoru Škundriću i predsedniku kluba Željku Žmukiću koji već trinaestu godinu uspešno vode BK “Čarnok“ i čine vrbašane ponosnima.

Žmukić je kao osnivač kluba prebrodio mnoge teške periode u istoriji kluba i zaslužan je što boks u Vrbasu danas predstavlja tradiciju, a ne početak.

„Koliko god da je teško mora se gurati dalje, jer na kraju uspeh neće izostati. Poručujem svima je da svoj karakter razvijaju u sportskoj sali, a ne na ulici. Za one koji razmišljaju drugačije nema mesta u našem klubu“, izričit je Žmukić.

Foto: BK „Čarnok“

Svakako da pobede koje su ostvarili mladi bokseri „Čarnoka“ imponuju svima u klubu, a posebno rukovodstvu, jer to je dokaz svakodnevnog iskrenog zalaganja i rada.

„Za nas je najveći uspeh to što smo uz minimum novčanih sredstava, ove i proteklih godina, zabeležili izvanredne rezultate. Mnogobrojni prvaci Srbije i osvajači međunarodnih medalja najbolje svedoče o našem predanom radu i velikoj ljubavi prema ovom sportu. Prilikom svake pobede nastojimo da pokažemo skromnost i da poštujemo protivnike, a svaki naš poraz je motiv da sledeći put pobedimo. Smatramo da je sportista kompletna ličnost samo ako ostvaruje podjednako dobre rezultate i u školi i u ringu“, istakao je Škundrić.

Kako saznajemo u klubu, treninzi su besplatni, kao i takmičenja tako da nema izgovora, bitna je samo volja. Na ovaj način žele da podstaknu mlade da treniraju boks.

R. V.