Datum rukometnog derbija neizvestan, RK „Sivac“ odbija da prihvati novi zahtev „Lavova“

70

SIVAC - Derbi između Rukometnog kluba "Sivac 69" i "Lavovi" iz Bačke Palanke odlaže se već drugi put.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kako kažu iz RK „Sivac 69“, datum utakmice 15. kola je neizvestan jer su iz RK „Lavovi“ po drugi put zatražili odlaganje utakmice koja je zakazana za subotu 7. april.

Naime, utakmica je prvobitno bila zakazana za 31. mart i prvoplasirani tim je zatražio da se ona odloži. Iz RK „Sivac“ kažu da su prihvatili njihov zahtev, pre svega vodeći računa o interesima RK „Lavovi“ i njihovih igrača, ali je potom stigao zahtev za odlaganje utakmice.

Sivčani navode da su im iz Rukometnog kluba „Lavovi“ poručili da, ukoliko se njihov drugi zahtev ne prihvati, neće doći na utakmicu po cenu registrovanja iste službenim rezultatom.

„Nama pobeda za zelenim stolom nije potrebna, nikada se nećemo služiti ucenama i učinićemo sve da se postigne kompromis i da u fer i sportskoj utakmici pokažemo da zaslužujemo plasman u višu ligu. Ukoliko protivnik bude bolji iskreno ćemo im čestitati, a njihovo ponašanje nek’ je njima na čast“, napisali su iz Rukometnog kluba Sivac na svom Facebook profilu.

U zvaničnom saopštenju Rukometnog kluba „Sivac“, koje je upućeno direktoru PRLS grupa Sever, naglašeno je da se zahtev Rukometnog kluba „Lavovi“ za odlaganje utakmice 15. kola ne prihvata.

Podsećamo da Rukometni klub „Sivac“ trenutno zauzima drugo mesto na tabeli Prve rukometne lige Sever, sa samo jednim bodom manje od prvoplasiranog Rukometnog kluba „Lavovi“ iz Bačke Palanke.

Naše Mesto