Ekonomska škola u Kuli konačno dobija fiskulturnu salu, izdati lokacijski uslovi

240

KULA - Odeljenje za urbanizam, komunalno - stambene i imovinsko - pravne poslove opštinske uprave Kula, izdalo je lokacijske uslove za izgradnju fiskulturne sale srednje Ekonomsko trgovinske škole u Kuli.

Lokacija buduće fiskulturne sale

Lokacijski uslovi su izdati po zahtevu Ekonomsko trgovinske škole Kula i oni su javna isprava koja sadrži podatke o mogućnostima i ograničenjima gradnje, kao i sve uslove za izradu tehničke dokumentacije.

Planirano je da fiskulturna sala „toplom vezom“ bude povezana sa školom i da se prostire na preko 1.000 metara kvadratnih. Takođe, uvidom u postojeću situaciju, u planu je i rušenje započetog dela objekta na zapadnoj strani.

Fiskulturna sala će biti postavljena na poziciju već započete sale za koju je izdata građevinska dozvola. Takođe, postoji i građevinska dozvola za izgradnju „tople veze“. Međutim, pošto je potrebna nova dozvola, van snage se stavljaju sve prethodne građevinske dozvole.

Centar Kule, lokacija buduće sale

Lokacijski uslovi koje je izdala Opštinska uprava su osnov za izradu projekta, a pošto oni važe 12 meseci, možemo ubrzo očekivati idejno rešenje fiskulturne sale.

O fiskulturnoj sali Ekonomsko trgovinske škole smo pisali još na početku godine i to je zapravo bilo prvo pitanje u velikom intervjuu sa Marinom Džakulom, direktoricom škole. Ona je tada za Portal „Naše Mesto“ izjavila da je u toku javna nabavka povodom izrade projektne dokumentacije i da čekaju završetak same procedure kako bi krenuli u dalje aktivnosti vezane za izgradnju. „Pored velikog angažovanja i finasiranja od strane lokalne samouprave opštine Kula, pokušaćemo dodatna sredstva da obezbedimo i putem projekata. Mi smo optimisti po tom pitanju i nadamo se skorijem rešenju“, izjavila je direktorica.

Novo krilo ETŠ / Foto: N. Janjanin

Okončanjem građevinskih radova i puštanjem u rad novog krila zgrade, škola je nedavno rešila veliki problem i unapredila nastavni proces. Najavljena izgradnja fiskulturne sale biće poslednji veliki projekat kojim će škola konačno biti kompletirana.

Postojeće stanje i planirani objekti

N. Janjanin