Plivači „Bjelice“ nastavljaju da briljiraju u bazenu, Jelena Kosović prvak Srbije

233

VRBAS / CRVENKA - Za vikend, 24. i 25. marta, na bazenu "Prozivka" u Subotici, održano je kadetsko prvenstvo Srbije za plivače.

Jelena Kosović / Foto: Miloš Bjelica

U konkurenciji preko 250 najboljih plivača iz 35 klubova, Plivački klub „Bjelica“ Vrbas je nastavio tradiciju osvajanja titula prvaka Srbije. Jelena Kosović je napravila najveće iznenađenje osvojivši titulu prvaka Srbije u najtežoj disciplini 400m mešovito. Jelena je osvojila i dve bronzane medalje na 100m delfin i 200m mešovito. Treba reći da je Jelena iz Crvenke i da je ovaj uspeh još veći jer joj svaki dan treba sat vremena za putovanje, a pritom je i odličan učenik. Jelena je inače bila pionirski državni prvak,a sada je nastavila i među kadetima da pokazuje odlične rezultate. PK „Bjelica“ Vrbas je zauzeo 7. ekipno mesto po osvojenim medaljama što je ogroman uspeh za ovaj klub i Vrbas.

Foto: Miloš Bjelica

Nedelju dana ranije održano je državno prvenstvo za pionire gde je Marija Krajinović kao ulazno godište pionira osvojila u svom godištu prvo mesto na 200m leđa, drugo na 400m kraul i dva treća na 200mix i 100m kraul i pokazala da se od nje tek očekuju vrhunski rezultati.

U klubu rade trojica diplomiranih profesora, licencirani treneri plivanja kao i jedan student fakulteta za fizičko vaspitanje koji je takođe licencirani plivački sudija. Svi koji žele da nauče da plivaju ili da treniraju sa šampionima, mogu da se jave Milošu Bjelici na telefon 060/66-84-874.